
Lavanda si proprietatile ei
August 24, 2024
Alergia la deodorantele cu aluminiu
August 24, 2024Primul lucru de care n-am lovit când am început să renovăm a fost: unde aruncăm gunoiul?
Casa pe care am început să o renovăm era plină ochi de lucruri de la fostul proprietar și noi am decis să aruncăm tot. Dar unde, pentru că e clar că la ghenă nu putem să aruncăm mobila sau moloz, corect?
Ei bine, o parte din mobila veche era relativ nouă, în sensul că dormitorul, spre exemplu, abia dacă fusese vreodată folosit. Sau în sufragerie aveam un dressing imens, doar că destul de prost gândit și foarte nepractic, cu toate astea complet funcțional și în stare foarte bună.
Pe scurt, dacă vrei să arunci mobila veche ai nevoie de:
- Șurubelniță sau șurubelniță electrică
- Saci
- O mână de ajutor în plus.
Unde poți să arunci mobila veche:
Noi am aruncat toată mobila veche pe care nu am reușit să o donăm cu ajutorul Primăriei Sectorului 2. Pun la dispoziția locuitorului sectorului 2 o mașină care vine săptămânal să ridice mobila veche. Mașina nu este foarte mare, astfel că unele lucruri (spre exemplu, ușa de la balcon) trebuie tăiate în bucăți mai mici. (Ușa de la balcon a fost nevoie să o tăiem în două).
Asta este site-ul lor: https://salubrizare.ps2.ro/deseuri-voluminoase/
Trebuie să suni la numărul de pe site unde o doamnă îți răspunde și te programează cu data și ora când trebuie să sosească mașina. Noi am sunat de regulă miercurea-joia și au făcut programările chiar și pentru weekend-ul din aceeași săptămână.
Trebuie să le dai numele și adresa, ei îți dau un număr, apoi în dimineața în care gunoiul vine trebuie scos afară. Nu trebuie să fii prezent pentru ridicare. Nu costă nimic. Nici măcar nu te anunță. Ei vin și gata. (Noi am vorbit cu președintele de bloc și ne-a spus că e ok să scoatem gunoiul în fața blocului și în seara de dinainte).
Am avut o singură peripeție cu una dintre turele de aruncat în care noi am scos gunoiul seara, iar a doua zi de dimineață mă suna supărat un domn că e mai mult gunoi decât am anunțat că o să fie și că nu are cum să-l ia pe tot. Ce s-a întâmplat de fapt a fost că un alt vecin a scos și el niște gunoi de nicăieri peste al nostru fără să anunțe pe nimeni. Așa s-a gândit el că poate să scape de el. I-am spus domnului că nu știu nimic de celălalt gunoi extra și că dacă vrea îi pot spune care sunt gunoaiele mele. Dar în final au fost drăguți și au indesat tot gunoiul și nu a mai fost nevoie de asta.
Dacă vrei să arunci moloz în București:
Ei bine, asta este o cu totul altă poveste.
Ai nevoie de:
- Saci (mulți saci pe care îi poți cumpăra de oriunde gen Brico, Dedeman)
- Mănuși – eu mi-am distrus de mai multe ori unghiile degeaba
- Dacă e foarte mult praf îți recomand din experiență să-ți iei o mască
- Un prieten cu o dubă.
Dacă nu ai un prieten cu o dubă, aici intervine partea nasoală. Pe noi ne-a costat să aruncăm o dubă de moloz scos din bucătărie 1.300 de lei!!
1.300 LEI! Și nici măcar nu a fost tot molozul!
Bafta!
Citeste si: Renovarea peretilor – ghid detaliat