
Despre vechiul Bard – noul Gemini
August 20, 2024
Cum aleg un IT-st bun?
August 20, 2024Iubitul meu programator spune că are 3 tipuri de clienți:
Clienții care vor: „ceva rapid”.
Ăștia sunt clienții care își doresc un site în cel mai scurt timp. Ăștia se împart în două categorii și ei: cei care au venit, au plătit, și-au luat site-ul și au plecat, și cei care sunt genul de clienți pe care nu ți-i dorești. Sunt foarte rău platnici, sunt foarte stresați și stresanți, au mereu „o combinație”. Nu sunt buni parteneri de business pentru că nimeni serios nu face un „business” rapid. Asta e treabă de mântuială și undeva, cineva, are de suferit.
Clienții care vor: „ceva ieftin”.
Clienții ăștia, de cele mai multe ori, nu au pretenții. Nu se folosesc pe bune de site-ul pe care îl vor, sau dacă se folosesc de el cel mai important lucru care trebuie să apară pe site este numărul lor de telefon. Ce e culmea e că genul ăsta de clienți au produs de-a lungul timpului pentru ei cei mai mulți bani. Am și un exemplu concret. Domnul de la Carat Moloz. Un domn modest, care are o dubă și care cară moloz și fier cât e ziua de lungă.
Clienții care vor: „ceva bun”.
Ăștia sunt clienții cu care vrei să lucrezi. Să fi sigur că sunt serioși și buni platnici. Le pasă cât costă, evident, ca oricui, doar că nu se zgârcesc niciodată. Mereu sunt transparenți și comunică deschis și eficient. Cele mai bune recomandări vin de la ei. Ce e păcat e că se găsesc destul de greu astfel de clienți. Cei mai mulți fac parte din primele două categorii.
Foarte important de reținut e că deși există aceste 3 tipuri de categorii general valabile, au existat și excepții de la regulă! (rar, dar au existat).
Și ce legătură are asta cu „Care e diferența între un site bun și unul prost?”, mă întrebi?
Ei bine, în primul rând prețul; în al doilea programatorul cu care lucrezi, și nu în ultimul – care e cel mai important – TIPUL DE CLIENT!
Ca peste tot de altfel: cu cât dai mai puțin cu atât e de o calitate inferioară.
Programatorul cu care lucrezi e o poveste complicată… e foarte greu să găsești un programator bun în ziua de azi. Toată lumea face site-uri, dar nu toată lumea face site-uri bune. Pentru asta am să rezerv un alt articol. Pe scurt, e vital să îi ceri un portofoliu și să nu te grăbești!
Dacă faci parte din primele 2 categorii este foarte posibil ca site-ul să fie nasol din cauza ta.
Totuși, cum faci ca și utilizator diferența între un site bun și unul prost?
Sunt câteva aspecte foarte importante pe care le poți lua în calcul:
- Timpul de încărcare pe pagină – din momentul în care ai intrat pe site, până îți apar toate imaginile ar trebui să fie cât mai scurt. La fel și timpul dintre momentul în care ai apăsat pe un produs – spre exemplu „Pantaloni” până în momentul în care îți încarcă pantalonii. Trebuie să fie cât mai scurt, aproape instant.
- Fluiditatea cu care navighezi – când ești pe un site, e foarte important să nu se blocheze. Trebuie ca totul să fie ușor și plăcut de folosit.
- Să nu arate ca o sorcovă – unui IT-ist bun nu o să îi fie rușine să îți spună că ideile tale sunt nasoale și că arată ca o sorcovă. Dacă vrei sau nu să îl asculți, e partea a doua (mulți clienți nu ascultă și ajung să facă niște greșeli foarte mari).
- Reclamele – e normal să ai reclame pe site…în limita bunului simț. Ideal este să pot naviga pe site fără să îmi tragă „un pumn în ochi” o reclamă la fiecare 3 secunde. Dacă voiam atâtea reclame mă uitam la TV.
- Felul în care sunt așezate imaginile, textele, pozele… dacă nu ai observat asta până acum e ok, nici mie nu îmi păsa până să îmi cunosc iubitul programator. În unele situații, site-urile sunt bine realizate și nu observi toate lucrurile astea.
Ti s-a întâmplat vreodată să intri pe un site, să te enerveze fără vreun motiv anume, apoi să ieși să sa intri pe următorul site, iar asta să îți placă, tot fără vreun motiv anume?
Citeste si: Cum aleg un It-st bun?
Vreau un site: https://nibiru-it.ro/